Cilla bakar

Chokladfudge

Av Cecilia - 2015-12-12 15:19

Chokladfudge





Den godaste fudgen kommer här!

Ibland kan man få en fudge att smula eller

så vill den inte stelna.

Men här kommer ett toppenrecept som blir perfekt.

De kommer smälta gott i munnen!

Tänk på att få upp rätt temperatur när den kokas.

Och den kan smaksättas med precis vad man tycker om.

Jag gjorde en sats med mjölkchoklad och en med

chokladapelsin, båda lika goda!

Ett tips; gör dubbel sats för de kommer gå åt...





Ingredienser


3dl vispgrädde
3dl socker
1dl ljus sirap
50gram smör
2msk flytande honung
100 gram marabou mjölkchoklad, eller vilken annan

choklad som helst man tycker om tex apelsin, mint, nötter




Gör såhär


1.Blanda grädde, socker och sirap i en större kastrull och koka upp.

 2.Låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 122 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen eller gör kulprovet.

Rör om då och då.

 3.När smeten visar 122grader, dra kastrullen från plattan och rör

ner smör och honung. 

4. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp igen 2 minuter.

5.Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt.

6.Klä en form med bakplåtspapper. Häll upp smeten i en form ca 15*25cm. 

7. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar. De går bra att frysa.




  

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards