Cilla bakar

Daimpannacotta

Av Cecilia - 2015-01-05 15:17

  Daimpannacotta





Pannacotta är alltid gott, och detta är inget undantag!

Daimpannacotta helt enkelt, lika gott som det låter!!



 





 



Ingredienser

6port.



5dl vispgrädde
1vaniljstång eller 0,5tsk vaniljpulver
2,5st gelatinblad
250g Daim mjölkchoklad

Garnering 
1 dubbeldaim

2dl vispgrädde



Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5minuter.

2. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden.

Alt. använd vaniljpulver.

3. Ta upp vaniljstången och grovhacka chokladen och häll i under omrörning

till allt har smält.

4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa under ett par minuter.

Smeten ska bli slät och allt ska ha blandats ordentligt.

5. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering.

6. Toppa med en klick vispad grädde och grovhackad daim.



 
 
Ingen bild

Petra

9 januari 2015 01:19

Den är verkligen sååååå god!!!!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards