Cilla bakar

Nutellakladdkaka

Av Cecilia - 2016-07-21 22:39

Nutellakladdkaka


Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i kylskåpet så den får stå till sig. Då blir de bäst tycker jag. Men de måste alltid vara sådär lagom kladdiga, nästintill på väg att bli rinniga. Mmmm... ?
Här kommer en god
kladdkaka med nutella i!


Ingredienser

3st ägg
2,5dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5dl sirap
4msk kakao
1,5dl nutella
2dl vetemjöl
150 gram smält smör


Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och sirap. Låt koka upp lite lätt nån minut.
2. Tag kastrullen från plattan.
Rör ner nutellan. Bland sedan i äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna, och rör sedan ner i smeten.
4. Häll ut smeten i en form som är smord och bröad.
5. Ställ in formen i ugnen i cirka 15-20minuter. Den ska vara fast i kanterna men ganska lös i mitten, den stannar till sig i kylskåpet.
6. Ställ in den i kylskåp tills den svalnat, eller låt den helst stå några timmar /över natten.

Vill man kan man bre ut ett lager nutella över kakan. Servera med grädde, vaniljsås eller glass. Och helst med lite sommarbär till som hallon, röda vinbär eller jordgubbar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards