Cilla bakar

Kärleksmumstårta

Av Cecilia - 2015-09-06 15:40

Kärleksmumstårta





Oj, nu har jag inte hunnit med att blogga här på ett tag,

så nu är det väl dags. Förlåt för det!

Här kommer ett recept på en god tårta som jag gjorde till min

man när han fyllde år. En av hans favoritkakor är kärleksmums,

så då ville jag göra en tårta i smak av kärleksmums   


   



Ingredienser


Chokladtårtbotten - av trelika delar recept finns här:


http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6524178-tartbottnar-och-fyllningar/



Glasyr


200 gram smör

1 dl starkt kaffe

0,75 dl kakao

1 msk vaniljsocker

5 dl florsocker


Garnering

3dl vispgrädde + 1dl

2tsk vaniljsocker

100g mörk choklad

Kokosflingor

Chokladdoppade jordgubbar ( jordgubbar + 100g mörk choklad)



Gör såhär


1. Gör chokladtårtbotten.

2. Gör glasyren; smält smöret i en kastrull, dra sedan bort kastrullen från värmen. Rör ner resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.

Låt glasyren svalna nästan helt.

3.Dela den bottnen i tre delar.

4. Häll 1/3 glasyr på första bottnen, och lägg  sedan på den andra delen botten. Fortsätt varva glasyr och botten på de resterande två.

5. Vispa grädden och vaniljsocker och stryck ett fint lager runtom tårtan.

Spritsa valfritt.

6. Gör ganachen - Värm grädden till nästan kokande. Hacka chokladen

och lägg i. Rör till en slät och fin smet. Låt svalna något. Häll ganachen över tårtan.

7. Om man vill gör chokladdoppade jordgubbar till dekoration.

Doppa jordgubbar i smält chokalad. Låt stelna.

8. Strö över lite kokosflingor.

Ju längre tårtan får vila innan servering desto godare blir den.

Godast är den dagen efter.






 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards