Cilla bakar

Dinkelscones med blåbär

Av Cecilia - 2015-05-25 15:02

Dinkelscones med blåbär






Dinkelscones med blåbär slänger man snabbt ihop

till frukosten, melliset eller kvällsfikat.

Servera med philadeplhia, smör och ost eller varför

inte med lite blåbärssylt.



 


Ingredienser


4dl vetemjöl

4dl dinkelmjöl

1,5tsk bakpulver

0,5dl socker

0,5tsk salt

125g kallt smör

1st ägg

2dl mjölk

1,5 blåbär färska eller frysta går lika bra

Ägg till pensling




Gör såhär

1.Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda vetemjöl,dinkelmjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.

2.Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 

3.Vispa lätt ihop ägg och mjölk.

4.Blanda mjölkblandningen med de torra ingredienserna till en deg.

5.Platta ut degen till en längd som är ca3 cm tjock på mjölat bakbord.

 Skär den i trekantiga bitar.

6.Vik försiktigt in blåbären i degen utan att de mosas sönder.

Eller om du använder frysta kan man trycka i blåbär i varje scones.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.

8.Grädda dom gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards