Cilla bakar

Grova rågkakor

Av Cecilia - 2014-10-15 12:57

Grova

hålkakor





Fiberrika, grova, saftiga och goda hålkakor

som mättar länge.

Passar utmärkt till frukosten eller som mellis med

något gott pålägg på.



 



Ingredienser

ca 24 st


50g jäst
8dl rumstempererat vatten
3dl fiberhavregryn
2tsk salt
4msk ljus sirap
4msk rapsolja
3dl grovt rågmjöl
ca 10dl rågsikt

3dl grahamsmjöl

3dl lantbrödsmjöl



GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke.

Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.

Rör ner havregrynen och låt blandningen stå i ca 5 min.

2. Tillsätt sedan salt, sirap, olja och alla mjölsorterna lite i taget.

Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

Antingen för hand eller i en assistent.

 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1timme.

4. Ta upp degen och knåda igenom den på ett mjölat bakbord.

Dela den i 2 bitar. Sedan i 12 bitar i resp. deg.

Rulla dem till bollar med mjölade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

 Platta till dem till 1–2 cm tjocklek och gör ett hål i mitten, 2–3 centimeter i diameter.

5. Nagga hål på dom på ytan med en potatissticka, och låt dom jäsa ytterligare under bakduk,

ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden längst ner i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.



 
 
Henrik

Henrik

29 oktober 2014 10:18

Ser otroligt gott ut! :)

http://www.letsbaketogether.com

Cecilia

29 oktober 2014 19:11

Tack Henrik! Dina bröd ser inte så dumma ut heller :)

 
Pernilla

Pernilla

3 mars 2015 20:04

Detta bröd måste jag prova.

Bra blogg du har!

www.bakahemma.bloggplatsen.se

http://www.bakahemma.bloggplatsen.se

Cecilia

3 mars 2015 20:54

Tack så mycket Pernilla! Ja, det blir riktigt gott! Men du verkar själv ha rätt så många goa recept:)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards