Cilla bakar

Enkla långpannebrödet

Av Cecilia - 2014-09-09 19:06

Enkla

långpannebrödet




Här kommer ett till brödrecept ifrån dagens brödbak som ni måste testa.

Ett jättegott och enkelt bröd i långpanna.

Fluffigt och mjukt och så gott!!







 



   



Ingredienser



4dl fiberhavregryn
8dl mjölk
50g färsk jäst
50g smör
1msk honung
1tsk salt
10-12dl manitoba cream mjöl



Gör såhär


1.Häll i mjölken, 6dl av 8, samt havregrynen i en kastrull.

Koka upp havregrynsröran och ta sedan av den från plattan.

2. Häll sedan i de resterande 2dl kall mjölk, och låt det svalna till 37 grader.

3. Smula jästen i en degbunke och smält smöret.

4. Häll sedan i lite av havregrynsröran tills jästen löses upp.

5. Blanda i resten av ingredienserna. 

6. Häll i mjölet lite i taget.

Låt sedan maskinen jobba några minuter eller om du knådar degen kraftigt.

 Degen ska vara lite kladdig.

7. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter.

8. Ta upp degen och knåda den lite grann.

Lägg bakplåtspapper i en djup långpanneplåt och lägg i degen och platta ut

så den ligger jämnt över hela plåten.

 9. Dela sedan upp degen i 20-25 bitar med en kniv eller pizzasliceare.

Strö över lite mjöl och låt degen jäsa ytterligare 30min.

Sätt ugnen på 225grader.

10. Sätt in plåten i ugnen ca 20-25 minuter. Brödet ska ha en fin färg när det är klart.

11. Skär upp brödet i rutorna.


Mmmmm!!


 
 
Henrik

Henrik

10 september 2014 15:53

Hejsan,

Såg fina ut! Ska definitivt test. Brukar du använda lyxigt manitoba cream mjöl eller? Är det lättare att få fluffiget än t.ex vetemjöl special?

Har nyligen själv startat en brödblogg. Kul med bakning!
http://letsbaketogether.com

Henrik

http://letsbaketogether.com

Cecilia

10 september 2014 16:14

Hej Henrik! Tack så mycket! Ja, jag har börjat använda manitoba mer nu när jag bakar bröd och liknande för gillar det. Och märker en liten skillnad på att det jäser bättre och blir lite luftigare. Inte sagt att man inte kan få bra resultat med vetemjöl special också för det funkar också bra, men jag brukar hålla mig till manitoba som blivit lite av en favorit för det har alltid lyckats väldigt bra med det ? Kul, ska kolla in din blogg! Tack för du följer, /Cilla

 
Henrik

Henrik

11 september 2014 08:29

Hej Cecilia,

Det låter ju helt klart som att man ska prova med det mjölet! Vem vill inte ha så luftiga och fluffiga bröd som möjligt. :-)

Ja, kolla gärna in den. Kanske finns något som du blir sugen på att baka där?

Henrik

http://letsbaketogether.com

Cecilia

11 september 2014 16:23

Testa o hör av dig vad du tycker och upplever det ? Jadå, du hade allt lite spännande saker man vill testa ?

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards