Enkla
långpannebrödet
Här kommer ett till brödrecept ifrån dagens brödbak som ni måste testa.
Ett jättegott och enkelt bröd i långpanna.
Fluffigt och mjukt och så gott!!
Ingredienser
4dl fiberhavregryn
8dl mjölk
50g färsk jäst
50g smör
1msk honung
1tsk salt
10-12dl manitoba cream mjöl
Gör såhär
1.Häll i mjölken, 6dl av 8, samt havregrynen i en kastrull.
Koka upp havregrynsröran och ta sedan av den från plattan.
2. Häll sedan i de resterande 2dl kall mjölk, och låt det svalna till 37 grader.
3. Smula jästen i en degbunke och smält smöret.
4. Häll sedan i lite av havregrynsröran tills jästen löses upp.
5. Blanda i resten av ingredienserna.
6. Häll i mjölet lite i taget.
Låt sedan maskinen jobba några minuter eller om du knådar degen kraftigt.
Degen ska vara lite kladdig.
7. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
8. Ta upp degen och knåda den lite grann.
Lägg bakplåtspapper i en djup långpanneplåt och lägg i degen och platta ut
så den ligger jämnt över hela plåten.
9. Dela sedan upp degen i 20-25 bitar med en kniv eller pizzasliceare.
Strö över lite mjöl och låt degen jäsa ytterligare 30min.
Sätt ugnen på 225grader.
10. Sätt in plåten i ugnen ca 20-25 minuter. Brödet ska ha en fin färg när det är klart.
11. Skär upp brödet i rutorna.
Mmmmm!!