Cilla bakar

Rabarbercheesecake med hallonspegel

Av Cecilia - 2014-06-01 20:54

Rabarbercheesecake

med hallonspegel





Jag älskar cheesecakes!!

Speciellt de som är frysta. Smakar så gott en varm sommardag!

Detta är en riktigt god cheesecake med rabarber och lite vit choklad i,

samt med ett lager hallon. Botten består av klassiska digestivekex,

som ju alltid passar alldeles utmärkt till cheesecakes.

Japp, detta blir en till favoriterna tror jag.

Och jajemensan, denna är väldigt enkel att göra

och går ju utmärkt att göra långt i förväg, perfekt!

Try it  



 




 



Ingredienser



Digistivebotten

 200 g digestivekex

75 g smör

0,5dl muscovadosocker (kan uteslutas)

 

Rabarberkompott

600 g rabarber

2tsk vaniljsocker

0,5 tsk kanel

1,5 dl socker

1dl vatten

(Jag gjorde en lite större sats rabarberkompott, bara för att jag

ville ha en liten extra burk i kylen.)


 
 

Fyllning
300g färskost (typ philadelphia)

3dl vispgrädde

2st ägg

2msk vaniljsocker

1,5 dl socker

100g vit choklad

2dl rabarberkompott

 

Hallonspegel

3st gelatinblad
250g Frysta hallon
1dl Strösocker
0,5dl Vatten


 
 
 
Gör såhär
 
1. Sätt ugnen på 175grader.
 Krossa kexen i en matberedare till smulor. Tillsätt muscovadosocker.
 Smält smöret.
Blanda smöret tillsammans med kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen i en ca 24cm form.
2. Ställ in i ugnen ca 10min. Ställ åt sidan och låt svalna.
3. Vispa upp grädden.
Dela äggen och vispa upp äggvitorna i en bunke.
4. Vispa sedan upp äggulorna med socker och vaniljsocker.
Smält den vita chokladen och blanda i.
5. Vänd ner alla blandningar i varandra och rör sedan i philadelphiaosten.
6. Skär rabarbern i små bitar och koka koka upp och låt sjuda tillsammans med
resten av ingredienserna. Låt sjuda tills rabarberna mjuknat och mixa till en slät smet.
Låt svalna något.
7. Lägg i 2dl rabarberkompott i fyllningen och rör om.
 8. Häll alltsammans i formen.
Låt cheesecaken stå i frys minst 4 timmar innan du häller på hallonspegeln.
9.Lägg gelatinbladen i kallt vatten fem minuter.
Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull.
10. Sila hallonsåsen så du får bort alla kärnor och får en slät saftsås.
11. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma saftsåsen och rör tills de har smält.
12. Låt svalna till rumstemperatur.
Häll blandningen på den frysta cheesecaken. Ställ i kyl/frys för att stelna.
 Dekorera med bär.

 
 
Vivi

Vivi

1 juni 2014 21:27

Oj vad gott det lät !! Nom nom !!

http://www.missvivis.se

 
Susanne

Susanne

14 juni 2014 16:28

Äts denna halvtinad?

Ser väldigt god ut, så måste testas!

http://Goefika /Facebook

Cecilia

14 juni 2014 17:19

Ta fram den ca 20min innan så blir det lagom! Så ja den ska vara lite halvtinad. Jättegod, testa!

 
Ingen bild

Susanne

14 juni 2014 16:31

Blir receptet på kompotten 2 dl el blir det mer?

Cecilia

14 juni 2014 17:12

Det blir mer än 2dl. Vet inte hur mycket det blev men ca 4-5 kanske ?

 
Ingen bild

Susanne

15 juni 2014 19:05

Tack, nu kör vi!

Cecilia

15 juni 2014 22:07

Weeii! Lycka till och hoppas det blir bra:) Hör gärna av dig hur det blev!

 
Ingen bild

Madde

10 juli 2015 12:13

Kan denna göras utan "hallonspegeln"?

Cecilia

11 juli 2015 21:02

Jadå, absolut!

 
Ingen bild

Halida

14 maj 2017 14:33

Hur gör jag vegetarisk hallonspegel?

Cecilia

14 maj 2017 22:20

Menar du vegansk?
Använd gelesocker istället!

 
Ingen bild

Sara

20 maj 2017 22:41

Tack för receptet! Gjorde denna som min födelsedagstårta idag! Tog lite extra rabarberkompott och ripplade med, mums!!

Cecilia

24 maj 2017 23:12

Åh, va roligt!? Och grattis i efterskott!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards