Cilla bakar

Äppel Cheesecake

Av Cecilia - 2013-10-16 20:34

Äppel

Cheesecake



En härligt höstig dessert med mycket av allt!

Har inspirerats av Roy Fares Apple cheesecake från hans

nya bok United states of cakes. Men har gjort några ändringar

som till det hur jag vill ha det  

Väldigt mumsigt och med gott betyg från vännerna!

Den blir stor och mastig så den räcker till många.

Servera gärna med vaniljsås eller en klick vaniljglass till.

Och gör den helst dagen innan så den får stå och gotta till sig ordentligt.



 


Ingredienser


Botten:

ca 20st digestivekex

125g smör

0,5dl muscovadosocker


Cheesecakefyllning:

1msk socker strösocker

2tsk kanel

2tsk vaniljsocker

1tsk kardemumma

2st stora äpplen

600g färskost

2msk vetemjöl

2dl socker

1tsk vaniljpulver

1dl vispgrädde

3st ägg


Smultopping:

0,5dl strösocker

1,5dl mjöl

2dl havregryn

1dl grovhackade hasselnötter

75g rumsvarmt smör

1tsk kardemumma

2tsk kanel

100g grovt hackad vit choklad


Kolasås:

1 burk dulce de leche



Gör såhär


1. Sätt ugnen på 175grader. (varmluft)

Botten: Smält smöret. Blanda i en matberedare digestivekex och sockret.

Häll ner smöret.

2. Fodra en form ca 24cm med smulorna, även upp på

kanten 3-4cm. Platta till och jämna ytan med en sked

3. Grädda mitt i ugnen 5-8min. Låt svalna.

4. Fyllning: Ha ugnen på 160grader.

Blanda socker, kanel och vaniljsocker i en bunke.

5. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg dom

i bunken med kryddorna och blanda ordentligt.

6. Vispa färsksost, 2dl socker, vaniljpulver och mjöl

till en fluggig blandning.

7. Vispa ner grädden. Vänd ner ett ägg i taget med en slickepott.

8. Smöra formens kant lätt med smör och häll i fyllningen.

9. Strö över äppelbitarna.

10. smultopping: Blanda alla ingredienser i en bunke

och nyp ihop till en smuldeg.

Fördela smultoppingen över kakan.

11. Grädda mitt i ugnen ca 50min eller tills toppingen

har fått färg. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå

i eftervärme ytterligare 20min.

12. Ta ut och låt svalna helt. Låt den sedan stå i kylen minst 6 timmar

eller helst över natten.

13. Häll över kolasåsen och servera med vaniljsås/glass.


Mmmmmm  



 
 
Ingen bild

Mia

17 oktober 2013 10:31

Mmm, låter syndigt gott..

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards