Cilla bakar

Williams BabyCupcakes med hallongömma

Av Cecilia - 2012-10-11 13:03

Williams

BabyCupcakes

med hallongömma




Hade lite vit chokladfrosting kvar sedan baket

av helgens tårta. Då är det lättast att göra några

cupcakes som Bella gillar så mycket att göra.

Och hon fullkomligt älskar frostingen!

Nu tyckte hon att William också såklart skulle få smaka,

inte så lätt dock då han bara är två månader men

han var med vid bakandet och vispandet iallafall  

För att göra dom extra festliga färgade vi frostingen grön

och la ett hallon i varje muffin. Dessutom blev de urgulliga

då vi gjorde dom i "baby" format!



 



Ingredienser


3st ägg

2,5dl socker

en liten nypa vaniljpulver, alt 1tsk vaniljsocker

100g smör

1dl mjölk

3,5dl mjöl

2tsk bakpulver

3msk kakao

en nypa salt

Hallon


Vit choklad Frosting

200g philadelphiaost

50g rumsvarmt smör

2,5dl florsocker

100g vit choklad




Gör såhär


1. Sätt ugnen på 175grader.

Vispa äggen, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.

2. Smält smöret och häll i mjölken.

Blanda med äggsmeten.

3. Blanda mjöl, salt, kakao och bakpulver och vänd ner

i smeten och blanda försiktigt.

4. Fyll ca 12st muffinsformar i en muffinsplåt med 2/3 av smeten.

Lägg ett hallon i varje muffin.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15min.

Låt svalna.

6. Bred eller spritsa på frostingen.



Vit chokladfrosting

1.Smält chokladen i en skål över vattenbad,

2.låt svalna någon minut.

3. Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker och smör

med elvisp till en slät kräm.

4.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,

5.Spritsa direkt då den stelnar till fort.

Men den går att vispa upp igen.

Färgsätt den om man vill med hushållsfärg.


   


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards